Datuk Aliff Syukri Pun Teruja waktu pergi melawat Banglo Mewah Datuk Sri Vida..

Loading...

Datuk Alif Syukri pergi ke rumah selebriti Pelakon ,Pengacara,Pelawak.Datuk Sri Vida.Apabila Alif Sampai dan masuk rumah Datuk Sri Vida ,sungguh terkujut dengan suasana didalam rumah Datuk Sri Vida.Sambil itu Datuk berbual dengan Datuk Sri Vida.sambil membuat kelakar ,hahaha..

Ramai yang ada di dalam Rumah Datuk Sri Vida itu.saling bertanya soalan yang sangat terkejut.ada dalam ni calon calonnya..sambil itu mereka di dalam rumah datuk Sri Vida,bernyanyi2 dan lain.Datuk Alif tengok segala koleksi beg beg tangan Datuk Sri Vida,Datuk Alif Merasakan Cemburu dengan Datuk Sri Vida..

pasti kita akan kena berusaha sesuatu apa yang kita inginkan sesuatu barang2 atau apa2 sahaja.Datuk Alif terus Rasa teruja masa Datuk Alif pergi Melawat Banglo Mewah itu.semoga anda terhibur dengan kisah cerita ini.

Jika anda ingin menonton cerita yang lebih menarik boleh scroll sampai ke bawah.
Anda juga boleh share di fb atau di laman media yang lain.sekian.

Sila tonton video:

Sebuah banglo adalah sejenis bangunan, yang asalnya dibangunkan di rantau Bengal di Asia Selatan, tetapi kini terdapat di seluruh dunia. Makna perkataan banglo bervariasi di peringkat antarabangsa. Ciri-ciri umum banglo banyak termasuk beranda dan rendah. Di Amerika Utara dan United Kingdom, banglo hari ini adalah sebuah rumah, biasanya berkembar, yang mungkin mengandungi loteng kecil. Ia sama ada satu tingkat atau mempunyai tingkat kedua yang dibina ke dalam bumbung yang miring, biasanya dengan tingkap dormer (satu setengah tingkat).

Banglo sangat mudah untuk pemilik rumah di mana semua kawasan hidup berada dalam satu tingkat dan tidak ada tangga antara ruang tamu. Sebuah banglo sangat sesuai untuk orang-orang dengan mobiliti terjejas, seperti orang tua atau orang-orang di kerusi roda.

Kejiranan hanya banglo menawarkan lebih banyak privasi daripada kawasan kejiranan yang sama dengan rumah dua tingkat. Oleh sebab banglo adalah satu atau satu setengah tingkat, pokok-pokok dan pokok renek yang ditanam secara strategik biasanya mencukupi untuk menghalang pandangan jiran-jiran.

Dengan rumah dua tingkat, ketinggian tambahan memerlukan pokok-pokok yang lebih tinggi untuk mencapai yang sama, dan mungkin tidak praktikal untuk meletakkan pokok-pokok tinggi seperti dekat dengan bangunan untuk mengaburkan pandangan dari tingkat kedua tetangga sebelah. Banglo menyediakan kediaman yang kos efektif.

Selain itu, banglo-banglo yang jauh lebih dekat menjadikan kawasan kejiranan yang agak rendah, menyumbang kepada kemusnahan bandar. Di Australia, banglo mempunyai beranda luas untuk menghalang pedalaman dari matahari yang sengit. Tetapi akibatnya, mereka sering menjadi gelap di dalam, memerlukan cahaya tiruan walaupun pada siang hari.

Bilik Anak Dato Vida Mewah Kalah Hotel 5 Bintang

Siapa tak kenal dengan usahawan popular Malaysia, Dato Seri Vida. Menerusi program TV terbitan Astro sebelum ini, turut dikongsikan banglo mewah baru siap milik Dato Vida di Ipoh.

Bilik Anak Dato Vida Mewah Kalah Hotel 5 Bintang

Memang mewah habis macam istana raja. Tapi apa yang kami nak tunjukkan kali ini ialah bilik anak Dato Vida, Cik B yang mewah habis. Kalah bilik pengantin.

Baru berusia 12 tahun dah ada bilik mewah macam ni. Di dalam bilik Cik B turut disediakan sebuah bilik khas untuk kucing kesayangannya. Untung betul kucing pun ada bilik sendiri siap dengan penghawa dingin sekali.

Kami pun cemburu tengok bilik anak gadis Dato Seri Vida ini.

Via: Rotikaya

Sila tonton video:

Inilah Rumah Mewah Bernilai RM20 Juta Milik Datuk Seri Vida



Siapa yang tak kenal dengan Datuk Seri Vida yang popular menerusi produk Pamoga dan Qu Puteh dan tagline yang sering kita dengar iaitu “Qu Puteh Qu Puteh Barulah Putih”.

Datuk Seri Vida juga kembali popular setelah menaja rancangan Gegar Vaganza musim kedua yang menjadi viral dan mencatatkan rating yang tinggi di Malaysia baru-baru ini.

Menerusi satu rancangan tv bersama Aznil Hj Nawawi, Datuk Seri Vida telah menunjukkan sedikit sebanyak barangan peribadi miliknya.

Ini termasuk rumah mewah, barang kemas dan juga koleksi kereta. Yang paling best ialah rumah mewah bernilai RM20 juta.

Untuk pengetahuan Datuk Vida ada sebanyak 17 koleksi rumah di Ipoh, Perak.

Datuk seri Vida juga memiliki sebanyak 20 koleksi kereta termasuk sebuah kereta super mewah Lamborghini. (LIHAT SINI).

Jom tonton video ini:

Rumah RM20 Juta Datuk Vida

Rumah Mewah Datuk Seri Vida Bernilai RM20 Juta

Posted by Belimbing Besi on Samstag, 2. Januar 2016

INI GAMBARNYA


Sumber – dharian

Loading...